Kroonluchters

Kroonluchters

Een must voor de liefhebber: een kroonluchter. Het wordt steeds moeilijker om deze juweeltjes te vinden maar het lukt ons nog steeds om mooie Maria Theresia kroonluchters en zakkroonluchters te vinden en aan u te presenteren.

 

Onze kroonluchters hebben doorgaans 30 - 60 jaar "ervaring" in het scheppen van sfeer. Ten onrechte wordt hier vaak gesproken van "kristallen" kroonluchters. Deze kroonluchters zijn van glas en de pegels zijn verbonden met draadjes of pinnetjes. Wij voeren dus geen nieuwere exemplaren die veelal gemaakt zijn van plastic plaatjes en pegels die verbonden zijn met ringetjes.
De benaming "kristal" mag dan iets te veel eer zijn voor glas maar is wél begrijpelijk als je de glinstering ziet.

 

"Een kroonluchter koop je nooit te groot" was een wijze raad die wij meekregen toen wij onze eerste kroonluchter kochten. Die waarheid staat als een huis.

 

Een kroonluchter moet het pronkstuk van de kamer zijn en daarom opvallen in rijkdom en glitter.

Om dat glitteren mogelijk te maken adviseren wij dan ook de kroonluchters met pegels. De vele vlakken aan zo'n pegel geven een veel mooier effect dan de vlakke plaatjes waarmee de goedkopere exemplaren uitgevoerd zijn.

 

Een foto op een website kan nooit de schoonheid van een kroonluchter goed weergeven en daarom willen wij u van harte uitnodigen voor een bezoek aan onze winkel in Laren (NH).